L’Ajuntament de Sant Cugat posa en marxa un pla de desplaçaments en bicicleta per fomentar la mobilitat sostenible i saludable (cat)

By 26 mayo, 2015Noticias, Prensa
BICIS_AJ

Un total de 6 treballadors disposarà, mensualment, d’una bicicleta elèctrica per fer els trajectes del domicili a la feina i viceversa

Amb la voluntat de promoure la mobilitat sostenible i saludable, l’Ajuntament acaba de posar en marxa un pla de desplaçaments en bicicleta pensat específicament per als treballadors del consistori.

D’aquesta manera, un total de 6 es desplaçarà en bicicleta elèctrica del domicili a la feina i viceversa durant un total de trenta dies. Passat aquest període de temps, les bicicletes passaran a disposició de 6 nous treballadors, que les utilitzaran durant un mes més i, així, de forma successiva. El pla de desplaçaments també té la voluntat de sensibilitzar els treballadors de manera que incorporin la bicicleta en els seus trajectes quotidians.

Fora de l’horari laboral, els treballadors municipals que participin al pla custodiaran al seu domicili les bicicletes de manera que les puguin utilitzar a primera hora del matí i en acabar la jornada laboral. Les bicicletes es recarregaran a l’aparcament que hi ha a l’entrada de l’Ajuntament.

El consistori calcula que aquest pla de desplaçaments en bicicleta elèctrica permetrà estalviar l’emissió de 2,4 tones de CO² per any.

L’Ajuntament també organitza dos tipus de cursos per als seus treballadors: de conducció segura en bicicleta i de conducció eficient de vehicles.

 

Documentació:
PDF. L’Ajuntament posa en marxa un pla de desplaçaments en bicicleta per fomentar la mobilitat sostenible i saludable

Font:
WEB. http://premsa.santcugat.cat/?p=13755